Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileumconcert met Mozart’s opera Bastien en Bastienne

24 november 2019/15:00 - 17:30

€17,50

2019 Jubileumconcert Tollens bestaat 45 jaar!

24 november 2019, Oude Kerk, Rijswijk.   15:00

Naast de ‘Suite for Strings’ van John Rutter en de ‘Variaties en fuga op een thema van Johann Kuhnau’ van Hendrik Andriessen brengt het Tollens Ensemble t.g.v. het 45 jaar bestaan ook de eenakter ‘Bastien en Bastienne’ van W.A. Mozart. een zangspel (opera) in één bedrijf.

Een bekend verhaal met een herder, herderinnetje en een man met andere talenten. Bastienne denkt dat haar vriendje Bastien haar ontrouw is, een “tovenaar” genaamd Colas  (bekend van de “toverspreuk” Diggi, daggi, schurry, murry, horum, harum, lirum, larum, raudi, maudi, giri, gari, posito, besti, basti, saron froh, fatto, matto, quid pro quo) bemoeit zich ermee en het bekende eind goed al goed!

En dit zangspel niet als concertstuk uitgevoerd maar als echte opera.

Bastien wordt vertolkt door Thomas de Bruijn, zijn vriendinnetje Bastienne door Sandra Siniväli en de ’tovenaar’  Colas door Yonathan van den Brink.

De Nederlandse tenor Thomas de Bruijn studeerde bij Hubert Delamboye. De Bruijn heeft gewerkt met o.a. Christophe Rousset, Pierre Audi, Lotte de Beer en Miranda van Kralingen. In 2017 maakte Thomas zijn debuut bij De Nationale Opera met de rol van 2de Ombre D’Inferno in de Madrigalen productie in regie van Pierre Audi. Bij Opera Zuid maakte De Bruijn zijn roldebuut in 2015 met de rol van Le Remondado in een jeugdproductie van de opera Carmen. De afgelopen jaren was hij ook te zien in het ensemble van Opera Zuid. In maart 2019 zong de Bruijn de rol van Tassilo in de operette Gräfin Maritza in het Stadsstheater Zoetermeer. Ook is Thomas regelmatig op het concertpodium te vinden. 

 

 

Sandra Siniväli is een jonge sopraan uit Estland. Zij begon haar studie zang in 2013 bij  Ljudmilla Dombrovskaja-Keis in Tallinn. In 2017 studeerde zij af aan de Heino Eller Tartu Music School bij Viviane Kallaste. Nu studeert zij bij Catrin Wyn-Davies aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sandra trad op in Nederland bij Holland Opera en met het Haags Dameskoor. Daarnaast trad zij op als soliste in verschillende projecten van het Koninklijk Conservatoium. Sandra Siniväli werkte met dirigenten als Daniël Salbert, Michael Chance, Partick Ayrton en Dick Verhoef.

 

De Nederlandse bas-bariton Yonathan van den Brink (1988) kreeg zijn eerste zanglessen van wijlen Marjanne Kweksilber. In 2011 begon hij aan de opleiding zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2017 afstudeerde bij Sasja Hunnego. Ook volgde hij lessen en masterclassen bij Margreet Honig, Peter Kooij en Michael Chance. Op dit moment heeft hij les bij Frans Fiselier.
Als kind draaide hij de kinderopera’s van Frank Groothof helemaal grijs en hij blijft dan ook een grote voorliefde voor opera hebben. Zo zong hij onder andere Commendatore en Masetto (Don Giovanni), Sarastro (Toverfluit) en Dulcamara (Elisir d’Amore). Voor het komende jaar staan onder andere gepland: de titelrol in Don Pasquale, Gaspar in Rita (beide van Donizetti) en Robert Boyle in de wereldpremière van Faster than Light, een opera over het leven van Isaac Newton.
Behalve opera zingt Yonathan ook graag cantates, oratorium en zelfs af en toe wat musical. Sinds 2016 is hij lid van het jonge operacollectief B.O.O.M.

 

 

Toegangsprijs aan de zaal € 17,50   –   Voorverkoop € 15,00  –    kinderen tot 16 jaar € 5,00     

Voorverkoop bij de leden.

voor meer informatie over kaartverkoop zie:  Kaartverkoop

Gegevens

Datum:
24 november 2019
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€17,50

Organisator

Tollens Ensemble

Locatie

Oude Kerk, Rijswijk
Herenstraat 62B
Rijswijk,
+ Google Maps