Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openbare repetitie en (wereld) première Tollens Ensemble in Museum Rijswijk

20 oktober 2019/10:30 - 14:00

Openbare repetitie en (wereld) première Tollens Ensemble in Museum Rijswijk

Belangstellende muzikanten mogen meespelen. 

Op zondag 20 oktober 2019 houdt het Rijswijkse strijkorkest, het Tollens Ensemble, een openbare repetitie in Museum Rijswijk, Herenstraat 67 te Rijswijk. Muzikanten, van jong tot en met oud, en die enigszins gevorderd zijn op de viool, de altviool, de cello of de contrabas, mogen mee repeteren ! De inloop, met koffie, thee en koek, is vanaf 11.00 uur. De repetitie duurt van 11.30 tot 13.30 uur.

Publiek is welkom om eens achter de schermen te komen luisteren en kijken naar hoe het er tijdens een repetitie aan toegaat.  Met een toegangsbewijs voor het museum, al dan niet met gebruik van een museumjaarkaart, kan de openbare repetitie gratis worden bijgewoond.

Wil je meespelen, en de muziek ontvangen? Dat kan door een email te sturen naar secretariaat@tollensensemble.nl onder vermelding van naam, adres, leeftijd, instrument en een korte aanduiding van de ervaring. Het opgeven kan ook door een briefje met de gegevens en (email)adres,  te sturen naar of in de bus te doen van: Tollens Ensemble p/a Leliestraat 4, 2282 PK Rijswijk.

 Er wordt onder leiding van de dirigent, Marten Sijbrandij gewerkt aan enkele delen van stukken, die het Tollens Ensemble op 24 november 2019 tijdens het 45-jarig jubileumconcert in de Oude Kerk zal uitvoeren.

 

(Wereld) première 

Er is ook een (wereld)première. Tijdens de repetitie zullen twee gedichten van Hendrik Tollens, die lang geleden op pianomuziek zijn gezet, worden gespeeld. In opdracht van het Tollens Ensemble is hiervan een arrangement voor strijkorkest en mezzo sopraan gemaakt. Wil Pors van het Concertkoor Rijswijk treedt op als mezzo sopraan.

Deze Tollensliederen symboliseren als het ware een culturele verbinding tussen Museum Rijswijk, gevestigd in het Tollenshuis, en het Tollens Ensemble. En die verbinding gaat ver terug in de tijd, want 45 jaar geleden speelde het Tollens Ensemble regelmatig in het Tollenshuis !

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
10:30 - 14:00

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
Rijswijk, Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.